2 januari 2014

thumbnail

Homofilie.

by Cor
Categories: Algemeen
Tags: No Tags
Comments: 7 Comments

Beste mensen; waarom hierover schrijven? Om twee redenen, 1. omdat ik nog altijd bemerk dat er laag op deze mensen wordt neer gezien, 2. omdat er aan de andere kant heel ruim over wordt gedacht. Wat wij proberen te doen is de Bijbelse visie ook hier in te laten zien. Om niet onnodig een lang verhaal te maken plaats ik een aantal stellingen. reageren mag natuurlijk en uit de reacties blijkt dan wel waar nog meer over nagedacht moet worden. Vooraf stel ik dat wij respectvol en pastoraal hiermee bezig zullen zijn. wat mijzelf betreft, ik wil graag naast deze mensen zitten en er nooit boven staan en mij meer of beter voelen. Ik kijk uit naar alle reacties.

Stellingen:

1. In het paradijs bestond homofilie niet.
2. Zij is als zoveel andere zaken gevolg van de zondeval.
3. Zowel in het Oude als in het nieuwe testament wordt er niet positief over homoseksueel gedrag geschreven. praktiseren dus.            (Zie onderstaande teksten.)

1 Bijbelteksten

4. Homofilie is geen ziekte.
5. Iemand met deze geaardheid is 100% menswaardig.
6. Zij zijn in de kerken net zo goed welkom.

Nou, wij laten het even bij deze zes stellingen. Kom maar met reacties, je krijgt er zeker antwoord op.

Aanvulling stelling 1.

Adam was eerst alleen, God maakte uit één van zijn ribben een mens als tegenover hem, lezen wij. Dat werd Eva, God bracht haar naar Adam .  daarop sprak Adam, dit is been van mijn benen en vlees van mijn vlees, men zal haar Manninna heten. daarom zal een man zijn vader en moeder verlaten, en zijn vrouw aankleven, en zij zullen tot één vlees zijn. De man bestemd voor de vrouw dus. Na de zondeval is een andere begeerte ontstaan, die nooit door God bedoelt is; de begeerte van man naar man en vrouw naar vrouw. Die begeerte is niet geschapen maar na de zondeval ontstaan.